31 та 34 школи міста Черкас перевырили на готовність до навчального року

17:01, 15 сер. 2019
 
31 та 34 школи міста Черкас перевырили на готовність до навчального року

31 та 34 школи міста Черкас на готовність до нового навчального року сьогодні перевірив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов.

Сергій Воронов розпочав інспектування з приміщення їдальні 31 гімназії. Каже, перевіряють дотримання санітарних вимог, ремонт та справність електроприладів.
«Ми бачимо, що даний харчоблок є одним із відмінних в цілому місті. Тут і скатерки, нові меблі, в нормальному стані столи і в цілому чисто, охайно».

Далі – спортзал. Зі слів Сергія Воронова головним критерієм готовності приміщення є наявність ремонту та інвентарю.
«В спортзалі зроблені поточні ремонти, ми бачимо, що він аж блистить і сяє, це означає, що він готовий для прийняття діток».

До 31 школи цьогоріч зараховано 144 першокласники – зазначає заступниця директора закладу Наталія Матвєєва. Класи для них оформлені згідно із вимогами нової української школи, додає жінка.
«Одномісні парти, які придбані для кожної дитини в нашій школі, щоб дітки легко трансформували їх самі, в залежності, який вид роботи вони будуть виконувати».

Загалом на ремонт школи витратили 500 тисяч гривень, розповідає директор гімназії Василь Пивоваров.
«Ми повністю поміняли освітлення у початковій школі, 16 класів, усе поміняли на LED-лампи зробили поточний ремонт те, що вимагав час. Нових приміщень ми не відкривали».

Наступним пунктом в інспекції є 34 школа. Перше приміщення, яке перевірив Сергій Воронов, став спортзал. Він перебуває в аварійному стані. Нині його реконструюють.
«Я б не рекомендував, щоб тут займались дітки. В осінній період можна займатися, є сучасний майданчик, а на зимовий період є певні локації де можемо проводити фізкультуру».

Директор 34 школи Віталій Дейнега, розповідає, що у 2017 році на ремонт спортзалу міська рада передбачила 14 мільйонів гривень, проте гроші використати не вдалося через бюрократичну тяганину – каже чоловік. Зараз школа чекає на проведення нового тендеру, додає Віталій Дейнега.
«Я б хотів, щоб ми цей тендер почали принаймні в кінці серпня розпочали тендерні процедури. Там є термін до 2 місяців, після цього укладаються угоди з переможцем, відповідно оплачуються кошти на аванс і розпочинаються роботи. Найоптимальніші прогнози, можливо, до нового року».

До їдальні закладу ми не потрапили, адже працівників приміщення не було на місті. Сергій Воронов оглянув класи, в яких навчаються учні початкової школи.
«Школа готова, колектив підготувався, класи забезпечені усім необхідним, потребує ще додаткових капіталовкладень. Даний заклад проходить процедуру утеплення фасаду збудуємо спортзал».

Директор школи Віталій Дейнега повідомив, що на підготовку до 1 вересня на поточний ремонт витратили 100 тисяч гривень та 1 мільйон 400 тисяч на утеплення фасаду, які спрямувала міськрада.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов зазначив, що обидві школи пройшли перевірку та допущені до нового навчального року. З його слів, цього року із державного бюджету школи Черкас отримали 4,9 мільйона гривень, з міського – два.