70 байкерів сьогодні мітингували на площі біля Черкаської ОДА

16:59, 14 сер. 2019
 
70 байкерів сьогодні мітингували на площі біля Черкаської ОДА

70 байкерів сьогодні мітингували на площі біля Черкаської обласної державної адміністрації. Вони вимагали аби дорогу на виїзді із Черкас в напрямку Сміли відремонтували. Зі слів заступника начальника служби автомобільних доріг області Геннадія Андреєва – ця ділянка дороги нічийна і не перебуває на балансі жодної із структур.

На площу біля Черкаської обласної державної адміністрації з’їжджаються байкери. Серед них Олександр Шандрик із Городища. Чоловік їздить на байку із 13 років. Розповідає чому приїхав на захід.
«Тут в нас розбився наший побратим на в’їзді в Черкаси і ніхто за це не відповідає, хто, що, чия це дорога, хто її ремонтувати буде, от ми і приїхали зіднатись».

Байкери розгорнули плакати та фото померлого мотоцикліста. Через 10 хвилин до них вийшов заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. З його слів, на цій ділянці дороги через 2 днів встановлять попереджувальні знаки.
«Приймуть рішення. Приймуть позитивно. І візьмуть цю дорогу на баланс Черкас. Хто відповість за смерть? Ну не до мене ці питання. Огородіть його. Забороніть їздити. Я не можу загороджувати або забороняти. У мене немає такої компетенції».

Зі слів заступника начальника служби автомобільних доріг області Геннадія Андреєва, цю ділянку дороги вони ремонтувати не можуть, адже вона перебуває не на балансі установи.
«Вона була побудована для транзитного транспорту, за стратегією Укравтодору всі дороги треба робити в обхід населених пунктів, тим паче обласного центру, все, що стосується логістики, в Черкасах має опікуватись місто Черкаси».

1,5-кілометровий відрізок шляху на якому сталося ДТП належав Черкаському міськкомунгоспу, але його ліквідували 20 років тому – пояснює начальник управління вуличної інфраструктури Черкаської міськради Сергій Отрешко. Зараз міськрада не обслуговує цю ділянку, додає чоловік.
«Межа міста проходить відразу біля аеропорту, а все далі – це земля або черкаського району, або сільської ради або ОТГ, але однозначно не міста Черкаси».

Зі слів заступника начальника відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Євгена Черниченко, відомості про ДТП яке сталось 4 серпня, внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань та призначені слідчі дії.

Костянтин Омаргалієв додав, що в п’ятницю 16 серпня відбудеться спільна нарада представників САД, міськради та обласної ради, аби передати цей відрізок дороги на баланс Черкас.