Черкащани долучилися до акції «безпечний перехід»

13:15, 12 сер. 2019
 
Черкащани долучилися до акції «безпечний перехід»

Черкащани із громадської організації «АвтоЄвроСила» долучилися до акції «безпечний перехід». На афальті біля пішохідних переходів пишуть фрази, які застерігають учасників дорожнього руху: «Візьми дитину за руку», «Злізь із велосипеда», «Зніми навушники».

Нині такі надписи нанесли на двох десятках перехресть у місті. Здебільшого обирають ті переходи, рух на яких регулюють світлофори.

Андрій Смаковський – один із тих, хто також підтримав таку ідею. Каже, йому, як водію, часто доводиться бачити неуважних пішоходів або велосипедистів.

Декілька разів на тиждень, тренерка табору Дарія Єфременко водить дітей до парку. Із її слів, такі пам’ятки на дорозі уберігають пішоходів.

Велосипедистка Анна Ніколаєва також звернула увагу на фрази на асфальті.
«Ми, велосипедисти, стараємося злізти з велосипеда й по правилах дорожнього руху, ведемо в руках велосипед. Зустрічаються дуже хороші водії, які пропускають. Звісно, є і такі, які не пропускають».

Від початку 2019 року у Черкасах сталося 64 ДТП за участі пішоходів, про це інформує речниця патрульної поліції області – Зоя Вовк. Вона радить пішоходам не нехтувати правилами безпеки.