Сьогодні майбутнім пенсіонерам презентували нову послугу

16:25, 9 сер. 2019
 
Сьогодні майбутнім пенсіонерам презентували нову послугу

Сьогодні майбутнім пенсіонерам презентували нову послугу в Пенсійному фонді. Тепер можна подати документи та оформити пенсію в електронній формі. Послуга безкоштовна.

Жителька Черкас Світлана оформила собі пенсію 6 років тому. Жінка розповідає: доводилося часто ходити до відділення Пенсійного фонду й стояти в чергах.
«Дуже було багато черг, кожен раз потрібно було займати заново черги. Там візьму справки, там візьму справки. Цілий день я там губила. То туди, то туди».

Сьогодні Пенсійний фонд України презентував сервіс, через який можна буде оформити пенсію, не виходячи з дому.
«Людина може самостійно подати через наш портал всі документи які небхідні для отримання песійного забезпечення. І відповідно звернутись до відділення коли прийде відповідне СМС, отримати посвідчення і отримати просто виплату пенсійного забезпечення».

Цей сервіс безплатний. Будь-хто може створити й підтвердити сторінку на порталі Пенсійного фонду, щоб звідти подати документи в електронній формі. Або ж зайти на сайт за допомогою електронного підпису. Такий треба зробити окремо.

У майбутньому Пенсійний Фонд України планує запустити мобільну версію сервісу. У додатку можна буде отримати інформацію про свій заробіток, страховий стаж, про те, на якому етапі розгляду перебувають звернення тощо.