UA: Українське радіо запускає новий передвиборчий проект

UA: Українське радіо запускає новий передвиборчий проект

14 січ. 2019

З 14 січня на Першому каналі Суспільного радіо UA: Українське радіо зазнає змін вечірнє аналітичне шоу "Сьогодні. Ввечері". У ньому з’явиться нова рубрика "А серйозно", яка звучатиме щопонеділка о 19:10 і буде присвячена обговоренню передвиборчих заяв і обіцянок кандидатів у президенти.

"У передвиборчий період найгарячіша тема — це політика і підготовка до виборів. В цей час у ЗМІ з’являється багато маніпуляцій, і завдання Українського радіо, як Суспільного мовника, надати людям максимально збалансовану об’єктивну інформацію й допомогти відділити реальні факти від маніпуляцій, фейків і джинси. Назва нової рубрики говорить за себе: ми обговорюватимемо важливі заклики чи гучні заяви політиків, жартуватимемо з цього і тут же повертатимемося на серйозний лад, говорячи "а серйозно, реальна ситуація така…". Ми вирішили обрати легкий для сприйняття формат, але говорити будемо про абсолютно серйозні речі", — зазначив продюсер UA: Українське радіо Юрій Табаченко.

Нова рубрика будуватиметься на двох протилежних підходах, тому й ведучих буде двоє: Богдан Буткевич, який по буднях бадьорить слухачів Українського радіо у ранковій програмі "Сьогодні.Зранку", та ведуча авторської програми "Коло Доброчесності" Наталія Соколенко, яка звикла викривати корупційні схеми і виводити чиновників на чисту воду. Богдан Буткевич підходитиме до заяв політиків з гумором, а Наталія Соколенко, навпаки, буде розглядати ті ж факти з максимальною серйозністю та прискіпливим аналізом сказаного.

"Ми будемо і з гумором, і серйозно допомагати людям уникати маніпуляцій їхнью свідомістю з боку політиків. Що може бути важливішим у виборчий період? — Зазначив ведучий UA: Українське радіо Богдан Буткевич. — Родзинкою програми стане поєднання серйозної Наталки Соколенко й шибайголови мене. Саме таке сполучення й у стилях ведення, й у підходах до теми якнайкраще, на наш погляд, допоможе людям включати критичне мислення".

Своїми думками про нову рубрику аналітичного ток-шоу поділилася й ведуча UA: Українське радіо Наталія Соколенко:

"Ми будемо розбирати зміст заяв, нагадувати, що кандидати говорили раніше, що вони робили у цій зазначеній темі і чи було щось подібне у світі. Ми хочемо аналізувати заяви за допомогою фактів, об’єктивної реальності, а не емоцій, через які намагаються достукатися до виборців кандидати, — наголосила Наталія Соколенко. — Пригадую, я читала статтю політичного оглядача Мілана Лєліча про те, як після президентських виборів він поїхав до своєї родини у Черкаську область і зробив там опитування: чому люди голосували за того чи іншого кандидата. Він був розчарований тим, наскільки ірраціональний вибір зробили люди, які голосували! Тому ми хочемо зламати цю схему і спонукати виборців підійти до виборчої дільниці не з емоціями й почуттями, а — з фактами, тобто раціонально".

Нагадаємо, з жовтня 2018 року в радіоефірі та на діджитал-платформах регіональних філій Суспільного виходить суспільно-політичний проект "Дебати на вимогу".