UA: ЧЕРКАСИ інформаційно підтримує Чілдрен Кінофест

UA: ЧЕРКАСИ інформаційно підтримує Чілдрен Кінофест

28 тра. 2021

28 травня у понад двадцяти містах України стартує восьмий Чілдрен Кінофест   щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків. Черкаська аудиторія також може долучитись до заходів фестивалю, щоб обрати переможця. UA: ЧЕРКАСИ підтримують Чілдрен Кінофест на правах інформаційного партнера.

«Чілдрен Кінофест — це можливість для юної аудиторії побачити якісне кіно чи просто провести час разом із родиною. Також у межах фестивалю відбудеться конкурс короткометражних фільмів, створених дітьми, і це може стати поштовхом для творчих команд розвиватись й показувати свої роботи широкому колу глядачів. Можливо, хтось із переможців захоче в майбутньому взяти участь і у відкритому творчому конкурсі “Створюй з Суспільним”, адже ми працюємо над стратегією дитячого та підліткового мовлення», — зазначає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна.

Читайте також: Виставу Стефаника «Вона — Земля» з Русова покажуть на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ

Список фіналістів конкурсу короткометражних фільмів, створених дітьми тут.

Фестиваль триватиме з 28 травня до 6 червня 2021 року. Наразі відкрито  реєстрацію на кінотеатральні покази (перелік кінотеатрів тут). Частина фільмів також буде продемонстрована онлайн з 28 травня до 6 червня, на сайті online.childrenkinofest.com.

Деталі реєстрації на кожен фільм та розклад сеансів можна уточнити на сайті фестивалю Чілдрен Кінофест. 

«Я дуже радий, що цього року ми зможемо хоча б частково показувати фільми в кінотеатрах, і дуже сподіваюсь, що вже найближчим часом темні зали та великі екрани повернуться до нашого щоденного життя. Як і завжди, ми відібрали фільми для дітей та підлітків від 4 до 13 років, але закликаємо долучатися до переглядів цілими родинами, адже головною місією нашого фестивалю є розвиток якісного сімейного дозвілля. Цьогорічна програма насичена фантастичними пригодами, справжньою дружбою, спілкуванням з тваринами та навколишнім світом, але моєю улюбленою програмою є конкурс дитячих робіт, оскільки саме в ній ми можемо побачити перші роботи майбутніх зірок українського кіно», Ілля Дядик, програмний директор Чілдрен Кінофесту.

Організатори зазначають, що відвідування показів та онлайн-перегляди безплатні, за попередньою реєстрацією на сайті.

Регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.