«Миколай крокує до нас» — слухайте на Суспільному Черкас

«Миколай крокує до нас» — слухайте на Суспільному Черкас

18 гру. 2020

До різдвяних свят UA: ЧЕРКАСИ у співпраці з дитячою вокальною студією «ДоМіСолька» Черкаського міського Будинку культури ім. І. Кулика зняли відеокліп «Миколай крокує до нас». Цей переспів відомої американської мелодії Santa Claus Is Coming to Town транслюватимуть на теле- і радіоплатформах Суспільного Черкас. Автором музики є Джон Фредерік Кутс, текст українською адаптував режисер кіно і телебачення Юрій Гнатковський.

 

 «Зробіть експеримент. Подивіться на своє місто в тиші, а потім подивіться у супроводі джазової музики. Місто покаже свої настроєві барви, — каже Юрій Гнатковський. — Пісня живе, коли її співають. Вважаю, що це найважливіша функція музики — дарувати нам емоції, завдяки яким хочеться любити, усміхатись, обійматись, бути щасливими й робити щасливими інших».

 

Читайте також: Команда «Ранку на Суспільному» ініціює акцію добрих справ для дітей

 

Співавторами і мотиваторами кліпу стали юні вокалістки. У зимові свята діти завжди мали багато виступів і концертів. Цьогоріч пандемія внесла певні обмеження — збирати багато людей не можна, тому вирішили записати відеопривітання.

 



«Хотілося чогось гарного, чарівно-святкового, — розповідає керівниця студії Марина Жуленьова. — Ми звернулися до професіоналів, розповіли про свої плани й нас підтримали. Разом працювалось дуже комфортно, кожен робив свою справу. Дівчата мають великий досвід виступів, поважають людей, що працюють разом з ними. Роль Миколая зіграв актор Черкаського академічного драматичного театру Павло Гончаров. Діти ще й побачили, як працюють професійні артисти і як знімають кіно».

 


«Дитинство це період життя, коли формуються наші емоції та характер, а також інтелектуальний рівень. Мій світогляд підказує, що саме музика має надзвичайний вплив на ці речі, — зазначає Юрій Гнатковський. — Важливо давати дітям слухати класичну джазову і мелодійну музику».

 


 

Оператором, режисером і монтажером відеоролика став головний режисер Черкаської філії Суспільного Олег Клименко. Він розповів, що на підготовку і пошук локації команда витратила один день, а сам знімальний процес зайняв 4 години.

«Дітям було цікаво брати участь у створенні маленької казки, — каже Олег Клименко. — Деякі сцени перезнімали тільки тому, що дівчата казали, що можуть заспівати краще, або відіграти якусь емоцію ще яскравіше. І саме той святковий настрій, який з’явився у дітей, у всієї знімальної групи, на знімальному майданчику, ми хочемо передати всім, хто побачить цю святкову історію».


Продюсерка філії Суспільного UA: ЧЕРКАСИ
Олена Баніна впевнена, що такі настроєві речі можуть прикрасити життя та зігріти: «А у святкові дні особливо хочеться поділитись теплом і радістю з іншими людьми. Сподіваюсь, що чарівним учасницям «ДоМіСольки» це вдасться».

 

Читайте також: Вишиті власноруч та отримані від батьків сорочки — «Моя вишиванка» на UA: ЧЕРКАСИ

 

Для довідки: Різдвяна пісня Santa Claus Is Coming to Town написана у 1934 році у США, мелодія часто звучить у фільмах і епізодах серіалів різдвяної тематики. Ви її могли чути у «Один вдома», «Контракт Санта-Клауса», «Диво на 34-й вулиці», «Полярний експрес», «Пережити Різдво». Українською раніше її переспівували Юрій Гнатковський у співпраці з Юлією Лорд.

 

Фото Марини Жуленьової