Команда «Ранку на Суспільному» ініціює акцію добрих справ для дітей

Команда «Ранку на Суспільному» ініціює акцію добрих справ для дітей

12 лис. 2020

До Всесвітнього дня доброти 13 листопада команда міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному» в співпраці із «СОС Дитячі Містечка Україна»* запустила акцію добрих справ для дітей.

«Наближаються різдвяно-новорічні свята, у цей час багато хто займається благодійністю. Команда Суспільного хоче спонукати людей робити добро для інших свідомо: замість цукерок чи іграшок подарувати дитині навичку. Наприклад, разом приготувати борщ, познайомити з професією телеведучого чи домовитися про майстер-клас для дитини, на якому вона мріє побувати. Ідеться не лише про вихованців дитбудинків, а й про тих, хто живе в родинах, які перебувають у скруті. Вважаю, що суспільству не слід забувати про такі сім’ї, адже часто до інтернатів потрапляють діти саме звідти. Тому, будь ласка, не годуйте дітей мандаринами та цукерками — годуйте знаннями», — каже шефредакторка проєкту «Ранок на Суспільному» Наталка Волянюк.

Читайте також: Удосконалюйте українську разом із Суспільним

Ініціатива стартує від київської команди, упродовж листопада та грудня долучаться й регіональні спецкореспонденти ранкової програми. Чому робити добро корисно й потрібно — побачать телеглядачі Суспільного з усієї України.

«Це теплі історії про мрії і диво їх здійснення. Унікальність проєкту в тому, що наша регіональна команда безпосередньо допомагатиме втілювати дитячі мрії. У когось — це прагнення навчитися готувати смачний пиріг за рецептом відомого українського кухаря, а хтось уперше побуває на прямому ефірі «Ранку на Суспільному» й дізнається про професію режисера. Дорослі ділитимуться найціннішим, що в них є, — часом, витраченим із користю, — своїм досвідом», — розповідає креативна продюсерка регіонального мовлення та проєкту «Ранок на Суспільному» Катерина Жуліна.

До першої доброї справи акції долучилася Антоніна Антоша. Ведуча «Ранку на Суспільному» разом із Данилом, яким нині опікується його рідна тітка, побували на майстер-класі професійного дрифтера Ростислава Рараговського. Відео про це дивіться в міжрегіональному ранковому проєкті завтра, 13 листопада.

«Данило обожнює швидкість. Разом із Ростиславом вони дрифтували в машині треком, і це було неймовірно! Іскри летіли з-під коліс. Мені, дорослій людині, було лячно на це дивитися, а Данило сміявся! Йому сподобалося. Ростислав і Данило подружилися в інстаграмі й тепер будуть там спілкуватися, — розповідає ведуча «Ранку на Суспільному» Антоніна Антоша. — Я рада, що можу долучитися до такої справи, як «менторство» для хлопчика, який ледь не опинився в інтернаті. Як представниця команди Суспільного вважаю, що такі проєкти потрібні. Насамперед для того, аби допомогти дітям знайти цікаве хобі, а дорослим — зрозуміти, як насправді допомагати малечі, яка потребує батьківського піклування: не цукерками чи подарунками раз на рік, а відвідуванням майстер-класів і тренінгів у тій сфері, яка їх захоплює».

Завершальною подією акції добра від команди Суспільного стане екскурсія для дітей, позбавлених батьківського піклування, до телецентру «Олівець» у День Святого Миколая 19 грудня. 

Нагадаємо, міжрегіональний проєкт «Ранок на Суспільному» виходить в ефірі всіх регіональних телеканалів із 6:30 до 9:00.

* «СОС Дитячі Містечка Україна» — благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність 2003 року й працює задля запобігання сирітству в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування, та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки.