Професійне свято UA: ЧЕРКАСИ провели разом із наймолодшими глядачами та слухачами

Професійне свято UA: ЧЕРКАСИ провели разом із наймолодшими глядачами та слухачами

21 лис. 2018

До свята Дня працівників телебачення, радіо та зв’язку на UA: ЧЕРКАСИ долучили громаду міста. Для школярів оголосили конкурс малюнків «Як працюють на TV». Роботи приймали до 15 листопада, а 16 листопада в прямому ефірі «Доброго ранку, Черкащино!» назвали й нагородили переможців. Ними стали Ольга Олійник, Маргарита Стадник та Ольга Ліходькіна. Спеціальний приз отримала Юлія Олійник — за зображення ведучої ранкової програми Вікторії Скубацької.

Напередодні на святкову екскурсію запросили всіх, хто цікавиться роботою Суспільного.


«Багато років поспіль ми знайомимо школярів з особливостями роботи телевізійників і радійників. Є серед них і такі, які брали участь у ранкових ефірах, були співведучими «Вечірньої казки» чи рубрики «Чого не знає моя бабуся?». Ці діти вражають своєю допитливістю й бажанням навчатись нового. Цього року започаткували нову форму співпраці: до нашого професійного свята запропонували усім охочим взяти участь у конкурсі малюнка «Як працюють на TV?» — розповіла продюсерка філії Суспільного UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна.


За словами лінійної продюсерки Вікторії Сельової, охочих взяти участь було багато, що “дуже приємно для  команди. Діти віком від восьми до шістнадцяти років на своїх малюнках зобразили майже весь телевізійний процес: і ведучих, і камери, і студію, і улюблені рубрики та журналістів. Переможців запросили в прямий ефір.

«Творчій команді UA:ЧЕРКАСИ дуже приємно було телефонувати малечі й запрошувати до студії. Гості не розгубилися під час прямого ефіру і сміливо розповідали, як створювали свої шедеври. А призи їх дуже розчулили, школярі були щасливі. Одна з переможниць пообіцяла, що створить низку коміксів на тему телебачення», — додала ведуча програми «Доброго ранку, Черкащино!» Вікторія Скубацька.

На вечірню екскурсію прийшло чимало людей: студенти, допитливі черкащани, родини з дітьми.



«Двері нашої філії завжди відчинені для екскурсій, тому ми часто приймаємо школярів, студентів-журналістів, але я впевнена, що є багато черкащан, яким би було цікаво потрапити за лаштунки телекомпанії, дізнатися, як ми працюємо, яка в нас техніка, зробити фото на згадку. Ось тому й виникла ідея організувати до нашого професійного свята таку екскурсію», — пояснила керівниця групи «Ранок» Галина Мазур.


Екскурсію проводив Володимир Левченко. Після екскурсії він поділився враженнями від спілкування з відвідувачами: «Наші гості не просто уважно слухали мене, а й активно ставили питання. Я розповів, над якими програмами працює творча команда на радіо й ТБ, познайомив з колегами. Можна було оглянути техніку, апаратуру. Телеоператор показав, як знімати на камеру, а хтось спробував попрацювати в кадрі, як справжній телеведучий. Режисери новин дали можливість прочитати текст із суфлера. Детально про специфіку своєї роботи розповіли журналісти з радіо, дозволили гостям поговорити в мікрофон і почути свій голос!”


Такі акції дозволяють колективу UA: ЧЕРКАСИ бути ближчими до своєї аудиторії, а глядачі та слухачі можуть познайомитися з командою філії Суспільного і навіть стати її частиною.