Подорожуємо разом —  #Мандруй_із_Суспільним на UA: ЧЕРКАСИ

Подорожуємо разом — #Мандруй_із_Суспільним на UA: ЧЕРКАСИ

20 сер. 2020

Регіональні філії Суспільного знайомлять глядачів та користувачів мережі з мальовничими локаціями у спецпроєктах із хештегом #Мандруй_із_Суспільним.

Це короткі відео про цікавинки регіону, відомі чи маловідомі місцини для туристів та місцевих жителів. До багатьох із них від обласного центру можна безпечно добратися велосипедом чи власною автівкою.

Перша мандрівка від UA: ЧЕРКАСИКам’янка, «Зелений будиночок» родини Давидових. У цьому флігелі розташовувалась частина бібліотеки Давидових, більярдна і столи для ігор, тому його ще називають «Картковим будиночком». Тут Давидови зазвичай селили своїх гостей. Відвідували Кам’янку Пушкін і Чайковський, гостювали й офіцери — представники таємного Південного товариства декабристів. Зараз у будиночку розташувався «Музей Пушкіна і Чайковського».
У семи залах музею — близько двох з половиною тисяч експонатів, серед яких речі родини Давидових, особисте піаніно Петра Ілліча Чайковського, прижиттєвий портрет композитора, написаний в Кам’янці. Також тут можна побачити шпагу декабриста Василя Давидова з монограмою на ефесі – «В Д», прижиттєве видання однієї з глав «Євгенія Онєгіна», видання віршів Пушкіна 1826 року, полотно, де зображено «Кам’янку 80-тих років 19 століття». У музеї представлені експозиції 1917-1920 років, часів Другої світової війни, нумізматичні колекції, картини.

Також творча група Черкас розповіла про Шевченківський національний заповідник. Журналісти піднялись на Чернечу гору й вшанували пам’ять Кобзаря. У 1925 році Чернеча гора, яку народ перейменував у Тарасову, стала заповідником, а за п’ять років тут спорудили великий літературно-меморіальний музей — найбільший в Україні, присвячений життю поета. У ньому зберігається 20 тисяч унікальних пам’яток про Шевченка. У музеї можна побачити особисті речі Тараса Григоровича, репродукції його картин, гравюр, сімейні фотографії. Багато сучасних скульптур і картин, що ілюструють епізоди з «Кобзаря» та інших творів.

«Ми підготували низку сюжетів із різних районів Черкащини. Скоро аудиторія зможе побачити матеріали про унікальний палац Лопухіних у Корсунь-Шевченківську, одну із перших ГЕС в Україні у Стеблеві, сільськогосподарську атракцію «Зерноленд» та багато інших мальовничих і цікавих місць для туристів. Рубрика «Мандруй із Суспільним» — чудова можливість популяризувати цікавинки Черкаського краю», — зазначає журналістка Суспільного Черкас Вікторія Скубацька.

Регіональні команди продовжують працювати над відео #Мандруй_із_Суспільним. Розповіді про цікавинки інших областей невдовзі з’являться в «Ранку на Суспільному», в ефірі філій та на сторінках мовника у соцмережах.

Нагадаємо, «Ранок на Суспільному» виходить на всіх регіональних телеканалах Суспільного із 6:30 до 9:00. Дивитися онлайн проєкт можна на сайтах філій. Найцікавіші рубрики та включення — на ютуб-каналі.