UA: ЧЕРКАСИ взяли участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

UA: ЧЕРКАСИ взяли участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти та підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину.

20 коротких відео транслюються в ефірі та на сторінках у соцмережах регіональних суспільних мовників 30 травня — 2 червня. Графічне оформлення взяло на себе Суспільне Буковини.

Команда UA: ЧЕРКАСИ долучилася до проєкту й поділилася історією про Андрія Плаксюка. Хлопець п’ять років займається авіамоделюванням, саме карантин дав йому більше часу для улюбленої справи — юнак вже має нову ідею для моделі пілотажного літака, а також зміг провести техогляд свого «Орлика». Сьогодні в арсеналі Андрія є дев’ять авіамоделей.

«Коли я дізналася, про спецпроєкт Суспільного до Дня захисту дітей, то без вагань обрала Андрія героєм сюжету, — розповідає журналістка UA: ЧЕРКАСИ Вікторія Скубацька. — Хлопець щирий, добрий, відкритий і чітко знає, що в майбутньому стане авіаконструктором».

Також над роликами попрацювали команди UA: БУКОВИНА, UA: КАРПАТИ, UA: ВОЛИНЬ, UA: ДОНБАС, UA: МИКОЛАЇВ, UA: ЖИТОМИР, UA: ПОДІЛЛЯ, UA: СУМИ. Регіональні філії підготували 17 історій, ще три — відзняли у Києві.

«Наш спецпроєкт розпочався з наших спостережень за оригінальними ідеями дітей під час карантину. Я побачила, як донька моїх знайомих виграла «пітчинг», і вони купили собаку на карантині. Потім як юна художниця з Ужгорода, яка на час карантину навчалася в Італії, намалювала і продала на аукціоні картину, гроші від продажу пішли на поміч лікарям, які працюють в цей непростий час епідемії. Ми з командою вирішили розповісти ці натхненні історії. Над проєктом працювали журналістка Ольга Кутишенко, менеджерки регіонального мовлення Олеся Вакуленко та Ірина Цибух, виконавча продюсерка Марія Заіченко», — розповіла керівниця проєкту, режисерка Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Нам хотілося підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину знайшли сили на розвиток та удосконалення. Оптимізм та віра у власні сили допоможуть пережити важкі часи і — хто знає — можливо саме завдяки пережитому досвіду у час карантину буде винайдена вакцина, що колись врятує людство», — каже виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

Нагадаємо, розпочала роботу Дитяча академія суспільного мовлення — PMA Juniors для дітей та підлітків 12–14 років, яких цікавить тема медіа.