Вишиті власноруч та отримані від батьків сорочки — «Моя вишиванка» на UA: ЧЕРКАСИ

Вишиті власноруч та отримані від батьків сорочки — «Моя вишиванка» на UA: ЧЕРКАСИ

20 тра. 2020

До Дня вишиванки, 20-21 травня, на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ транслюватимуть тематичний проєкт «Моя вишиванка». У семи міжпрограмних роликах глядачі побачать давні й осучаснені візерунки, вишиті власноруч та отримані від батьків сорочки.

«У кожного з нас свої асоціації з вишиванкою. Вона «зігріває» чи додає впевненості, створює святковий настрій або нагадує про рідних, — каже продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна. — Ми поділимось історіями різних людей, для яких вишита сорочка — не просто красиве вбрання, а й символічний оберіг, який впливає на внутрішній стан і змінює його. Ці розповіді сповнені теплом і любов’ю, сподіваюсь, глядачі це відчують».

Про свої вишиванки розповідатимуть історик Сергій Ганницький, дизайнерка Олеся Теліженко, журналіст Володимир Лимаренко-Полянський, ведуча заходів Мар’яна Верховцева, майстрині-вишивальниці Наталія Крамна-Таран та Ольга Мартинова, школяр Назар Драбовський.

Редакторка проєкту Галина Компанієць розповідає: «Спілкуючись із жінками та чоловіками різних професій, віку та соціального статусу, я надихнулася історіями їхніх вишиванок, з’явилося бажання самій вишити унікальну річ, яка б оберігала дорогих мені людей від лиха, дарувала їм гарний настрій та передавалася нащадкам як родинна реліквія».

Відеоролики «Моя вишиванка» також можна буде переглянути на ютуб-каналі Суспільного Черкас, а підписники фейсбук-сторінки матимуть змогу поділитись з друзями кепшн відео вишиваних історій.

Нагадаємо, Суспільне Черкас можна дивитись і слухати також і онлайн на сайті філії.