На телеканалі UA: ЧЕРКАСИ транслюватимуть наживо Великодні богослужіння

На телеканалі UA: ЧЕРКАСИ транслюватимуть наживо Великодні богослужіння

15 кві. 2020

19 квітня християни східного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове. У ніч з суботи на неділю, із 23:30 до 04:00, UA: ЧЕРКАСИ транслюватиме Урочисте Великоднє богослужіння зі Свято-Троїцького кафедрального собору Православної Церкви України (м. Черкаси). Очолить літургію митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан.

«В умовах карантину ми підтримуємо вірян, які дотримуються обмежень і залишаються вдома, але мають бажання долучатися до спільної молитви, — розповідає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. —  Кілька неділь поспіль на телеканалі Суспільного Черкас ми транслювали богослужіння з храмів різних конфесій із різних міст України, а на Великдень, завдяки можливості,  яку отримали від Черкаської єпархії Православної Церкви України, зможемо показати й богослужіння з черкаського собору. Ця трансляція йтиме паралельно й на фейсбук-сторінці єпархії, але не всі віряни, особливо похилого віку чи в сільській місцевості, користуються інтернетом. Саме для них буде телевізійна альтернатива».

Трансляцію можна дивитись і онлайн на сайті Суспільного Черкащини.

Також регіональні телеканали Суспільного, зокрема UA: ЧЕРКАСИ, у неділю, 19 квітня, покажуть: 

  • о 7:30 — Надгробне, Пасхальну Утреню та Літургію із Патріаршого собору Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви; 
  • об 11:00 — Недільну Святу Месу Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Великодні богослужіння філії Суспільного транслюватимуть наживо із храмів у Чернівцях, Житомирі,  Чернігові, Запоріжжі та Сєвєродонецьку. 

Докладна інформація щодо трансляцій на регіональних телеканалах — на сайтах філій Суспільного.