Суспільне Черкащини запрошує до спільноти «Черкаси на карантині»

Суспільне Черкащини запрошує до спільноти «Черкаси на карантині»

2 кві. 2020

Суспільний мовник Черкащини продовжує на всіх своїх платформах інформувати про карантинні заходи у регіоні. Цього тижня з метою створення майданчика для обміну інформацією з сіл та міст області, у Facebook було створено відкриту групу «Черкаси на карантині».

Команда UA: ЧЕРКАСИ запрошує долучатися до спільноти, ділитись темами, розповідати про добрі справи й не замовчувати проблем.

«Ми створили цю групу, аби обговорювати події та обмінюватись новинами й думками про карантин. Уже в перший день до групи приєдналось понад 200 осіб, за дві доби маємо 374 учасники, — розповідає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Група працює за певними правилами: не схвалюються пости з поширенням фейків, пліток, образ, також будемо видаляти некоректні коментарі. Аби не перевантажувати стрічку, стежимо, щоб інформація не дублювалась».

Адміністратори сторінки закликають ділитися фото і відео з місця подій, розповідати, як працюють лікарні, школи, магазини, аптеки, державні служби та нагадують про основні правила інформаційної гігієни й критичне мислення.

«Мене турбує, що люди «ловляться» на заголовки, поширюють не перевірені «пушки», нагнітають паніку. Нам усім зараз дуже важко, але треба мислити критично, — каже кореспондентка UA: ЧЕРКАСИ, адміністраторка групи «Черкаси на карантині» Анна Іщенко, — закликаю стежити за офіційними джерелами інформації, не слухати «баба бабі сказала», не полінуватися і шукати не просто в Google, а зайти на сайт МОЗ, або Центру громадського здоров’я. Дивіться і читайте новини Суспільного, ми перевіряємо всю інформацію. Давайте вести діалог, а не сперечатись, не нагнітати, берегти себе і своїх близьких».

Інформація, зібрана на одній платформі, допоможе журналістам Суспільно Черкас оперативно реагувати на карантинні події, якісно перевіряти інформацію, надавати потрібні пояснення експертів.

Нагадаємо, дивитись, слухати й читати UA: ЧЕРКАСИ можна не тільки в ефірі телебачення і радіо, а й на діджитал-платформі філії.

Наразі команда Суспільного Черкащини працює зі змінами, зважаючи на загальнонаціональний карантин у зв’язку із поширенням вірусу COVID-19.