У #Звітах_наживо про свою роботу відзвітував голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар

У #Звітах_наживо про свою роботу відзвітував голова Черкаської обласної державної адміністрації Роман Боднар

31 січ. 2020

У прямому ефірі проєкту #Звіти_наживо на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ говорили про перспективний план формування громад, ремонт доріг, реконструкцію аеропорту, проєктування об’єктів соціальної інфраструктури, відкриття амбулаторій та впровадження програми «Безпечне місто». 

Глядачів Суспільного у Черкасах поінформували, що перспективний план формування громад області має бути затверджений до 1 лютого. Всього в області передбачено 60 об’єднаних територіальних громад.

«З 2015 року стартувала реформа з децентралізації. Відповідно до постанови Кабміну територіальна громада формується за конкретними принципами. Це законність, добровільність, історичні, географічні, економічні, соціальні чинники, які забезпечують розвиток громади. Населені пункти, які не пройдуть процедуру добровільного об’єднання, будуть функціонувати, як раніше, до наступних виборів. Далі громади будуть сформовані відповідно до перспективного плану», - сказав голова Черкаської ОДА Роман Боднар

За словами очільника Черкащини, цьогоріч передбачено збільшення фінансування на ремонт доріг. Минулого року на оновлення доріг місцевого значення з держбюджету спрямували 500 млн грн. У 2020 заплановано субвенцію у розмірі  733 млн грн. Визначено основні напрямки робіт: Черкаси-Умань, Канів-Чигирин, Корсунь-Шевченківський – Кам’янка. 

Під час ефіру говорили також про ремонт злітно-посадкової смуги Черкаського аеропорту. Нині процес тимчасово зупинений. Про це розповів Суспільному директор підприємства Іван Далібожак. За його словами, на поверхні злітно-посадкової смуги з’явилися мікротріщини, а верхній шар покриття – нерівний. Як поінформував Роман Боднар, щоб визначити якість нової смуги, нині проводять державну експертизу в межах кримінального провадження. 

Щодо анонсованого Кабміном початку будівництва об’єктів соціальної та освітньої сфери: 100 нових шкіл, 100 дитячих садків та 100 нових стадіонів по всій країні протягом року, Роман Бондар зазначив:

«Визначені орієнтовні 15 об’єктів у межах області. Усього із Державного фонду регіонального розвитку на будівництво планують витратити 93 млн грн. – 70% від держави, 30% - від місцевої влади. Поки що остаточне рішення не прийняте, тому що не скрізь готова проєктно-кошторисна документація».

Також у #Звітах_наживо говорили про будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини, роботу санаторних шкіл та програму «Безпечне місто». 

Відео програми #Звіти_наживо можна дивитись на сторінках Суспільного Черкащини у facebook чи youtube.