На UA: Українське радіо Рось над серією аудіороликів про булінг працюють спільно зі школярами

На UA: Українське радіо Рось над серією аудіороликів про булінг працюють спільно зі школярами

13 січ. 2020

Спільний радіопроєкт і екскурсія — 11 січня на UA: Українське радіо Рось завітали вихованці театру-студії «Сучасник» Центру дитячої та юнацької творчості. Діти працювали над створенням циклу аудіороликів про булінг та знайомились з роботою Суспільного у Черкасах.

Ініціювала зустріч Марія Голуб, редакторка UA: Українське радіо Рось. Саме вона є авторкою проєкту про булінг.

«Хто краще зможе ілюструвати тему булінгу в школах, як не школярі, — каже Марія Голуб. - Спочатку ми планували взяти 3-4 охочих та записати з ними всі діалоги. Але, коли діти почули тему, то майже всі захотіли долучитись до роботи. Дехто з них розповів, що сам стикався і боровся з булінгом у школі. Тож, кожен учасник отримав свою роль. Два дні вони репетирували, а потім ми записали ці театральні мініатюри в студії».
Олена Захарова, лінійна продюсерка UA: Українське радіо Рось, розповідає, що радійники завжди шукають нові способи створення історії звуками та голосами. Тому й запросили до співпраці юних акторів.

«Я була приємно здивована здібностям школярів, відкритістю, готовністю експериментувати, — зазначає Олена Захарова. - Ми розповідали дітям про особливості роботи перед мікрофоном, а вони вчили нас акторської майстерності. Після запису ми поспілкувались з учасниками театру-студії, розповіли про нашу роботу. Було приємно почути від школярів ініціативу записати щось ще. Суспільне завжди відкрите до нових ідей, думок, проєктів та спілкування. З дітьми ми домовились про обмін ідеями. Можливо, це переросте у ще один спільний продукт».
Юна акторка Оленка Захарова про свій перший візит на радіо розповідає так: «Уявити собі не могла, що буде, як, з ким, чого будуть вимагати. Як тільки я зайшла до студії, побачила привітні усмішки та відчула доброзичливість, це одразу надихнуло мене творити. А ще виявилось, що тут теж є Олена Захарова — така приємна несподіванка... Я так прониклася атмосферою: мікрофони, звукорежисер, запис, я — гостя, поруч зі мною люди-професіонали. Це було круто».
За словами школярки, під час візиту на UA: ЧЕРКАСИ і спільної роботи з командою UA: Українське радіо Черкаси діти отримали корисні поради, відчули підтримку від журналістів та надихнулись на нові спільні проєкти.

Робота над роликами про булінг ще триває. Стежте за анонсами, щоб не пропустити трансляцію спецпроєкту у ефірі Суспільного радіо Черкащини.
Нагадаємо, у січні, до 85-річчя з дня народження українського поета і журналіста Василя Симоненка команда UA: Українське радіо Рось створила серію міжпрограмних аудіороликів.