Команда UA: ЧЕРКАСИ візьме участь у перегонах на саморобних тачках

Команда UA: ЧЕРКАСИ візьме участь у перегонах на саморобних тачках

11 вер. 2019

15 вересня, у День міста, на Замковому узвозі у Черкасах відбудуться змагання на саморобних машинах «Крутий спуск». Суспільне Черкащини не тільки інформаційно підтримує подію, а й візьме участь у перегонах.

Черкаська філія Суспільного вже вдруге змагатиметься у «Крутому спуску». Створити саморобну автівку торік взявся режисер телекомпанії Олександр Білошапка. Він же був і водієм. Нині тачку оновлюють.


«Крутий спуск» - це гарний привід проявити креативність, згуртувати колектив та заявити про універсальність нашої команди, — каже менеджер Черкаської філії Суспільного Євген Старинець. — Цього року мали активну дискусію з приводу конструкції й назви нашого велоавтоприладу. Кермувати апаратом буде оператор Сергій Єфімов, він і обирав назву для своєї саморобної тачки - «Небесна колісниця». На «Крутому спуску», ми не тільки випробовуємо свої сили, а й маємо нагоду популяризувати UA: ЧЕРКАСИ».

«З організаторами «Крутого спуску» легко комунікувати й цікаво співпрацювати, — додає Олена Баніна, продюсерка UA: ЧЕРКАСИ, — завдяки їхній допомозі ми маємо можливість познайомитись з учасниками змагань задовго до їхнього старту і показати телеглядачам, як відбувається підготовка — від народження ідеї транспортних засобів до її реалізації. Як доводять місцеві кулібіни — для цього зовсім необов’язкові великі кошти, інколи можна змайструвати оригінальну тачку з того, що без діла зберігається на балконі чи в гаражі. Самі змагання — це одна з родзинок святкування Дня міста в Черкасах. То ж вдвічі приємно, що команда UA: ЧЕРКАСИ може не лише медійно підтримати захід, а й виступити у трохи незвичному амплуа. Врешті, перегони — це демонстрація командного духу, як в роботі, так і поза нею».

У змаганнях на саморобних машинах візьмуть участь 15 команд. Цьогоріч організатори планують дещо змінити. Наприклад,  вагу тачки і її габарити визначають учасники перегонів, а переможця обиратимуть за новими правилами. 

«Ми вирішили збільшити кількість суддів, у тисячу разів, — розповідає організатор змагань Андрій Яроменко. - Суддями стануть не запрошені особи, а усі глядачі, що будуть на «Крутому спуску». Всі охочі зможуть зі своїх смартфонів проголосувати онлайн, безпосередньо на змаганні, і так буде обрано переможця».

Нагадаємо, перегони саморобних тачок без двигунів у Черкасах вперше відбулися у 2017 році. Тоді у перегонах взяли участь 14 команд. Організовує змагання автомобільний клуб "Черкаси".