UA: ЧЕРКАСИ підтримають фестиваль «Шіді-Ріді» в Умані

UA: ЧЕРКАСИ підтримають фестиваль «Шіді-Ріді» в Умані

13 сер. 2019

24 серпня в Умані відбудеться музично-мистецький фестиваль «Шіді-Ріді». Він поєднує у собі різноманітні види мистецтв (музику, літературу, живопис, фото, народні ремесла тощо)  і є майданчиком де можна навчитись чогось нового чи долучитись до встановлення рекорду України. Захід проходитиме на восьми локаціях у центрі міста.

Черкаська філія Суспільного стала інформаційним партнером фестивалю.

«Фестиваль вже втретє відбуватиметься в Умані, у 2017-му я познайомилась з його організаторкою Софією Чорномаз, — розповідає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Не перестаю дивуватись її запалу й бажанню створювати свято для всієї громади. «Шіді-Ріді» – це захід, який єднає, навчає, розвиває через культуру й національні традиції. Тут кожен може знайти собі заняття до душі. Для нас це ще й можливість показати, як в Умані відзначають День Незалежності. Про це ми обов’язково розповімо під час прямого включення у випуск новин, а для ранкового ефіру підготуємо розгорнутий відеозвіт».

Під час фестивалю, кожен охочий може стати учасником ходи у вишиванках чи разом з уманськими волонтерами сплести найбільшу маскувальну сітку в місті (її згодом відішлють на Донбас).

Також організатори планують цьогоріч знову встановити рекорд України - атласними стрічками вишити семиметровий герб України з написом «Героям Слава!»

У концертній програмі – виступи гуртів DrymbaDaDzyga, TOLOKA,Тріо «Гонта», «Atmosphere». Діти зможуть почути казки Сашка Лірника та спробувати свої сили у майстер-класах від народних майстрів.

З програмою фестивалю можна ознайомитись на сторінці ШІДІ РІДІ Fest.

Для довідки: Фестиваль «ШіДі-РіДі» вперше пройшов в Умані у 2016.  У 2017 році на заході було встановлено рекорд України – учасники свята зіткали на старовинному ткацькому верстаті шістнадцятиметровий «Пояс єднання українців».