Про реформу медицини та умови праці лікарів говорили у #Звітах_наживо на UA: ЧЕРКАСИ

Про реформу медицини та умови праці лікарів говорили у #Звітах_наживо на UA: ЧЕРКАСИ

28 чер. 2019

«Велика трансформація системи охорони здоров`я передбачає доступність якісних медичних послуг для всіх громадян», - про це у прямому ефірі програми «Звіти. Наживо» заявила головна спеціалістка з питань реорганізації первинної медико-санітарної допомоги Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Таміла Криклива.

За її словами, на Черкащині 34 заклади охорони здоров`я, які надають первинну медичну допомогу, реорганізувались у некомерційні комунальні підприємства. Серед них – 32 центри первинної медико-санітарної допомоги. Всі ці заклади та один ФОП (сімейний лікар м. Христинівка) підписали угоди з Національною службою здоров`я.

«Загалом по області планують створити 63 амбулаторії групової практики, 97 амбулаторій моно-практики та 295 пунктів здоров`я. Це передбачає план спроможної мережі надання первинної медичної допомоги Черкаської області. Його затвердила обласна рада у 2018 році», - додала Таміла Криклива.

Також протягом ефіру говорили про роботу обласного управління охорони здоров`я за минулий рік, кадрове забезпечення сімейної медицини на Черкащині, будівництво амбулаторій та умови праці лікарів.

Програму #Звіти_наживо можна переглянути на офіційній сторінці UA: ЧЕРКАСИ у Youtube.

Нагадаємо, з 28 лютого розпочався новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі філій Суспільного — #Звіти_наживо. Це загальнонаціональний проект UA: Суспільне мовлення і Громадського руху ЧЕСНО. Головними завданнями проекту є аналіз діяльності місцевої влади.