Про булінг, аліменти та антирейдерський штаб говорили у #Звітах_наживо на UA: ЧЕРКАСИ

Про булінг, аліменти та антирейдерський штаб говорили у #Звітах_наживо на UA: ЧЕРКАСИ

24 тра. 2019

23 травня на UA: ЧЕРКАСИ у проекті #Звіти_наживо звітував начальник Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Олександр Свіренюк. Впродовж 52 хвилин говорили про результати роботи антирейдерської комісії, Закон щодо протидії булінгу, урядову підтримку для сумлінних батьків, найбільших боржників із виплат заробітної плати та санкції й штрафи для злісних неплатників аліментів.

У 2018 році працівники Головного територіального управління юстиції у Черкаській області стягнули 125 млн грн з неплатників аліментів. Про це в ефірі #Звітів_наживо повідомив Олександр Свіренюк.

Керівник обласного управління юстиції нагадав, що пакет законів «Чужих дітей не буває» почав діяти в Україні з 6 лютого 2018 року. Він передбачає покарання для неплатників аліментів у вигляді штрафів від 25 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Сумлінних батьків заохочують – надають податкову знижку 18%.

Говорили також і про боротьбу із неплатниками зарплати. Активна кампанія стартувала у квітні 2018. З підприємств області вже стягнули 8 із 12 млн грн.

Особливу увагу під час ефіру приділили питанню протидії цькуванню.
Одним з основних напрямів роботи управління є протидія булінгу, - розказав Олександр Свіренюк, - організовуємо просвітницькі акції, проводимо роз’яснювальну роботу разом із соцпрацівниками та поліцією. 2 травня у Черкасах за рішенням суду громадянина оштрафували на 850 грн за те, що його 9-річний син цькував однокласників”.

Серед результатів роботи обласного управління юстиції: відкриття Open Space, видача свідоцтв про народження у пологових будинках, сервіс «Шлюб за добу» та «Ювілейне весілля», а також антирейдерський штаб.
За словами начальника Головного територіального управління юстиції в Черкаській області, Мін’юст прагне максимально спростити взаємодію з громадянами та зробити послуги доступними.

Програму #Звіти_наживо можна переглянути на офіційній сторінці UA: ЧЕРКАСИ у Youtube.

Нагадаємо, з 28 лютого розпочався новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі філій Суспільного — #Звіти_наживо. Це загальнонаціональний проект UA: Суспільне мовлення і Громадського руху ЧЕСНО. Головними завданнями проекту є аналіз діяльності місцевої влади.