У першому випуску нового сезону #Звітів_наживо на UA: ЧЕРКАСИ говорили про роботу патрульної поліції

У першому випуску нового сезону #Звітів_наживо на UA: ЧЕРКАСИ говорили про роботу патрульної поліції

4 бер. 2019

Черкаським патрульним бракує майже чверті співробітників. Про це  у прямому ефірі програми «Звіти. НАЖИВО» на UA: Черкаси сказав керівник обласного Управління патрульної поліції. За словами Олександра Кокоби,  за штатним розписом УПП налічує 427 осіб. Фактично у списку – 326 працівників. Некомплект – 101 людина.

«Ми не встигаємо так швидко набрати кадри, як розширюють наші підрозділи. Набір триває постійно. Не вистачає патрульних поліцейських, які виходять на лінію і обслуговують виклики. Ми й досі комплектуємося. На 2019 рік – забезпечення кадрового потенціалу – один із пріоритетних напрямків роботи», - розповів керівник Управління патрульної поліції Черкаської області Олександр Кокоба.

Також він додав, що упродовж трьох років існування Патрульної поліції Черкащини відбулося розширення штату, введення нових підрозділів, напрямків та розширення території обслуговування. Зокрема, з`явився новий підрозділ дорожньої поліції, активно працює водна поліція, створено додаткову роту тактико-оперативного реагування.

Також  у програмі «Звіти. НАЖИВО» говорили про матеріально-технічне забезпечення черкаських патрульних.  У 2018 році за рахунок субвенції з обласного бюджету придбано катер на повітряній подушці. Також серед технічних новацій – два вимірювачі швидкості TruCam. Вони запрацювали на дорогах області з 11 лютого 2019  року.

«Поки що працюють два радари на дорогах Київ-Одеса та Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань. За два з половиною тижні було складено 252 адміністративних матеріали за перевищення швидкості на дорогах області. Жодного оскарження через суд за цей час не надійшло», - поінформував головний патрульний області.

Зараз в УПП чекають на ще один пристрій TruCam, який планують використовувати у  Черкасах на вулиці Благовісній.

Крім цього, говорили про розміщення знаків, дотримання громадського порядку на вулицях міста, патрулювання місць масового скупчення людей.

Відео всього випуску програми можна переглянути  на офіційній сторінці UA: ЧЕРКАСИ у Youtube.

Нагадаємо, з 28 лютого розпочався новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі філій Суспільного — #Звіти_наживо. Це загальнонаціональний проект UA: Суспільне мовлення і Громадського руху ЧЕСНО. Головними завданнями проекту є аналіз діяльності місцевої влади.