Другий сезон #Звітів_наживо стартує в ефірі UA:ЧЕРКАСИ

Другий сезон #Звітів_наживо стартує в ефірі UA:ЧЕРКАСИ

27 лют. 2019

З 28 лютого розпочинається новий сезон програми звітування місцевої влади в ефірі філій Суспільного — #Звіти_наживо. Це загальнонаціональний проект UA: Суспільне мовлення і Громадського руху ЧЕСНО. Головними завданнями проекту є аналіз діяльності місцевої влади.

Проект було запущено у березні 2018 року. У новому сезоні у 2019 році заплановано 11 прямоефірних випусків на 23 регіональних телеканалах, загалом — 253 програми. Цього року програма в ефір виходитиме з новим графічним оформленням, по четвергам. Філії визначатимуть тему програми та спікера звіту, орієнтуючись на інформаційний запит регіону.

Ми оновили #Звіти_наживо, врахувавши досвід роботи усіх регіональних команд. У кожній філії окремо вирішуватимуть, яка тема для мешканців області цього місяця найбільш актуальна. Особливу увагу плануємо приділити правоохоронним органам. Також у програми змінилася графіка — вона стала більш сучасною і лаконічною. Ми бачимо у цьому проекті великих потенціал: такі звіти мають стати вагомим інструментом регулярного контролю місцевої влади, налагодження діалогу громадян із чиновниками ”, каже генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Разом з гостями та експертами журналісти Суспільного шукатимуть відповіді на питання, що турбують мешканців краю: куди витрачаються кошти з місцевих бюджетів або наскільки відкритими є суди, митниці, прокуратури, тощо.

Цього року ми стартуємо з проектом #Звіти_наживо першого дня весни, — розказує продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна, — дата символічна. Саме 1 березня 2016 року патрульні поліцейські в Черкасах складали присягу на вірність Україні. Тож говорити будемо про підсумки трьох років роботи. Крім того, пропонуючи прозвітуватися в ефірі керівнику управління патрульної поліції, ми хочемо розширити коло учасників проекту. Нагадаю, минулого року ми запрошували на ефіри державних службовців і представників органів місцевого самоврядування, нинішнього ж хочемо налагодити комунікації і з іншими структурами.”

Уже цієї п’ятниці, 1 березня, о 19:20, у прямому ефірі на UA: ЧЕРКАСИ начальник Управління патрульної поліції в Черкаській області Олександр Кокоба прозвітує про роботу патрульних, розкаже, що змінилося за 3 роки служби, як розв’язуються кадрові проблеми, окреслить пріоритети на 2019-ий.

Онлайн-трансляція #Звітів_наживо буде доступна на сторінці UA: ЧЕРКАСИ у Facebook та на сайті філії.

Нагадаємо, з 26 лютого стартував новий суспільно-політичний проект "Дебати" на телеканалах "Центральний канал", UA: ЛЬВІВ, UA: ХАРКІВ, "51 канал" (Дніпро), "Запоріжжя" та "Миколаїв". Метою проекту є прищеплення культури дебатів — уміння вирішувати конфлікти в конструктивній дискусії, аргументовано доносити власну позицію.